Skip to main content

Beschrijving

Vrijwilligers en actieve burgers zijn goud waard. Niet gek dat er wat goudkoorts heerst, maar meestal ligt goud niet voor het oprapen. Vrijwillige inzet kan verbazingwekkend veel opleveren, maar het is geen vanzelfsprekendheid. Wat kost het eigenlijk om aan dat goud te komen? Wat komt er bij kijken om te organiseren met vrijwilligers en actieve burgers

Bekijk hier het:

  1. Gratis Goud Magazine nr 1: alle goede voorbeelden met hun ins & outs
  2. Gratis Goud Magazine nr 2: verslag van de dag
  3. Gratis Goud Magazine nr 3: randvoorwaarden Sterk Vrijwilligerswerk


Ontdekkingstocht & Goud Delven

Het Gratis Goud Festival op 7 december 2016 (Nationale dag van de Vrijwilliger) in Deventer was een ontdekkingstocht langs vernieuwende, succesvolle en goed georganiseerde vrijwilligersinitiatieven. Van kleine flintertjes goud tot flink opgepoetste aders. Van kersverse buurt- en burenactiviteiten naar hybride organisaties tot decennialang ontwikkelde landelijke vrijwilligersorganisaties. Van zorginitiatieven tot culturele happenings en alles wat er tussenin zit. Wat doen zij om voor elkaar te krijgen wat ze doen? Waarom zijn zij goud waard? En welke partijen maken het mogelijk? Ook sociaalwerkorganisaties, vrijwilligerscentrales en gemeenten steken veel energie in het organiseren van vrijwillige inzet. Hoe zien al die initiatieven de toekomst? Welke innovaties zijn er en welke zitten er in de pijplijn? Wat helpt daarbij en wat staat in de weg? Het festival vond plaats in combinatie met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016.

Voor wie?

Het Gratis Goud Festival werd bezocht door:

  • Vrijwilligers en actieve bewoners
  • Beleidsmedewerkers van de gemeente, gemeenteraadsleden, wethouders en andere politici
  • Directeur-bestuurders sociaal werk, medewerkers en directeuren van vrijwilligerscentrales, vrijwilligersco√∂rdinatoren, sociaal werkers, of beleidsmedewerkers

Vereniging NOV was hoofdorganisator. Ons KVK-nummer is 30126706. Ons BTW-nummer is NL804161197B02. Ons adres is: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA in Utrecht.

Details

Begin: 7 december 2016
09:00
Einde: 7 december 2016
23:00
Vereniging NOV, LSAbewoners, Sociaal Werk Nederland, gemeente Deventer | info@gratisgoudfestival.nl

Lebuïnuskerk, Grote Kerkhof, Deventer, Nederland

Grote Kerkhof 42
7411 PE Deventer
Nederland

Gerelateerde documenten

Partners

LSAbewoners

Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is al 26 jaar een vereniging van en voor vrijwilligers die zich sterk maken voor hun buurt. Leden zijn bewonersgroepen.

Gemeente Deventer

De gemeente Deventer helpt en stimuleert bewoners om als actief burger en vrijwilliger aan de slag te gaan omdat dit de basis is voor een goede gemeenschap en een stad waarin het prettig en goed wonen is.

SociaalWerkNederland

De ruim 600 leden van Sociaal Werk Nederland zijn actief in het brede sociaal domein. Ze werken voornamelijk in de nulde en eerste lijn, met de vragen en mogelijkheden van burgers als uitgangspunt.

Vereniging NOV

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Vereniging NOV treedt op als woordvoerder en lobbyist van het vrijwilligerswerk en is gesprekspartner van politiek en overheid.

Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, reikt op 7 december 2016 deze prijzen uit.

Vrijwilligers Centrale Deventer

VCD, Buro voor vrijwillige inzet in Deventer is er voor alle vrijwilligers en hun organisaties in Deventer. Voor informatie en advies, hulp bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk of ondersteuning bij het werken met vrijwilligers.

ING Nederland fonds

Het fonds heeft als missie om mensen en organisaties vooruit te helpen die de Nederlandse samenleving sterker maken. Empowering people. Want mensen maken de samenleving.

KNHM

KNHM is een onafhankelijke organisatie die burgers in hun eigen kracht zet en startende sociale ondernemingen adviseert.

DELA goededoelenfonds

Het DELA goededoelenfonds nodigt mensen met een beperking uit om als vrijwilliger iets goeds te doen voor een ander, zodat zij anderen kunnen verrassen met hun kwaliteiten en talenten.

VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Dit doen ze door projecten te ondersteunen met geld, kennis en netwerken.

G32-stedennetwerk

Het G32-stedennetwerk is het netwerk van 37 (middel)grote steden in ons land, die elkaar vinden in de stedelijke vraagstukken waar de leden van het netwerk voor staan.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het ministerie van VWS wil onder meer maatschappelijke participatie bevorderen.